Bloggaren har i butiken hittat livsmedelsprodukter som skyltar med att inga tillsatsämnen med E-koder ingår. Sådana produkter kan mna väl inte köpa??

För det första tvivlar jag på påståendet. Har för mig att t.x. salt i skinka har en E-kod? För det andra är väl de kodade ämnena tillsatta för att skydda konsumenten mot all världens matgförgiftningar och annat jäkligt? Vi ska säkert undvika att använda för mycket av dem, men att slopa dem helt??

För någon månad sedan dog en konsument i matförgiftning efter att ha ätit biodynamiskt odlade oliver från Italien. Antagligen mycket människonära. Odlade i äkta neapolitansk skit? Inge bakteridödande vidrigheter som E-koder eller bestrålning. Mycket New Age.

Vi ska inte kämpa oss bakåt mot rökpörtena utan framåt mot vettiga tillämpningar av det vår kunskap har att erbjuda. Jag undrar hur många anti-Ekodshippies har försökt kolla upp vad systemet egentligen betyder.

Annonser